Pondi Web Hosting
 
 
Domene

Mnogobrojne tvrke i pojedinci danas su prepoznatljivi diljem svijeta po svojoj Internet domeni ili e-mail adresi koja je definirana po nazivu same domene. Naziv domene je vrlo bitan kao i sami naziv poduzeća, projekta ili proizvoda, te ne služi samo kao web adresa nego i predstavlja Internet Brand vlasnika domene.

HR DOMENE

 • Besplatnu .hr domenu mogu registrirati:
  • pravne osobe (trgovačka društva, udruge, političke stranke i ostale organizacije s pravnom osobnošću);
  • fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostanu djelatnost (obrtnici, umjetnici, liječnici i sl).

  Svaki korisnik može imati samo jednu besplatnu domenu.

  Besplatne .HR domene se registriraju i administriraju na CARNet-ovim stranicama, te je iste kao i naplatne, potrebno produživati svake godine inače se deaktiviraju i brišu.

 • Naplatnu .hr domenu mogu registrirati:
  • pravne osobe (trgovačka društva, udruge, političke stranke i ostale organizacije s pravnom osobnošću);
  • sve fizičke osobe.

 • Naplatnu .com.hr domenu mogu registrirati:
  • sve pravne i fizičke osobe koje imaju fizičku adresu (tj. adresu na koju mogu primati službene pismovne/poštanske pošiljke) u Republici Hrvatskoj.
  • nema ograničenja na broj registriranih .com.hr domena
Naziv HR domena mora biti u skladu s CARNet pravilnikom.

COM/NET/ORG/BIZ/INFO DOMENE
Navedene naplatne domene nemaju ograničenja u broju i nazivu kod registracije. Iste se registriraju nakon izvršene uplate i budu dostupne ubrzo nakon registracije ukoliko je ista domena slobodna. Provjeru dostupnosti i narudžbu domene možete napraviti na stranici Provjera domene. Za kupovinu većeg broja domena putem našeg Servisa za registraciju i administraciju domena - CroReg.com možete ostvariti popust.

REGISTRACIJA NAPLATNIH DOMENA
Narudžbu za registraciju naplatnih domena možete napraviti na stranici Registracija domena ili domenu direktno registrirati putem našeg Servisa za domene CroReg.com nakon izvršene uplate.

PROMJENA KORISNIKA NAPLATNIH .HR DOMENA
Ukoliko želite promijeniti Korisnika naplatne .HR/.COM.HR domene, isto je moguće napraviti za domene koje se vode pod našim registrom. Za uspješnu promjenu korisnika, domena mora biti aktivna, morate na stranici Promjena korisnika popuniti ispravno podatke, te nakon uplate i pokretanja istog procesa, morati ćete Vi i trenutni korisnik potvrditi promjenu, klikom na link koji ćete dobiti u mailu. Detaljnije na stranici Promjena korisnika.

TRANSFER DOMENA
Transfer domene podrazumijeva prebacivanje administracije domene s jednog registra na drugi. Pri transferu domene naplaćuje se produživanje iste domene na 1 godinu uz transfer. Kod HR domena postoji mogućnost transfera domene iz besplatne u naplatnu zbog određenih razloga, te ona s time prestaje biti besplatna i svaka godina od transfera, tj. naknadnog korištenja se naplaćuje.

Detaljnije pročitajte o uvjetima transfera i napravite narudžbu na stranicama transfer HR domena, transfer stranih komercijalnih domena ili pokrenite transfer domene putem našeg Servisa za domene CroReg.com ukoliko na računu imate dovoljno sredstava za pokretanje istog.

WEB HOSTING
Samom registracijom domene, Vaša web stranica neće biti dostupna, jer morate zakupiti i web hosting, tj. prostor na serveru. Ukoliko želite registrirati domenu i zakupiti prostor ili već imate registriranu domenu koju ne želite transferirati, te želite samo naručiti web hosting, isto možete napraviti na stranici Narudžba web hostinga.

 

Povezane stranice:

Transfer domena

Registracija domene

Narudžba hostinga

 
 
Copyright © 1998-2024 PONDI Web Hosting. Sva prava zaštićena.
Opći uvjeti poslovanja | Zaštita osobnih podataka